200 øjne blinker
i 3500 meters højde

200 øjne blinker pludselig klart i 3500 meters højde.
Et hold af EuroEyes’ øjenkirurger og sygeplejersker har i begyndelsen af april pakket kufferten med operationsudstyr og sat kursen mod den højtbeliggende by Gannan i Gansu-provinsen i Kina. Her har vi gennemført 200 øjenoperationer, der har givet synet tilbage til blinde og svagtseende kinesere fra fattige kår.

Vælg friheden

Hvorfor Gannan?

I Gannan rammes særligt mange af grå stær. Det skyldes, at
byen ligger i 3500 meters højde, hvilket giver en meget høj UV-værdi. Den høje UV-værdi har indflydelse på udviklingen af grå stær, hvorfor mange af byens indbyggere rammes af grå stær i en meget tidlig alder. Grå stær starter som uklarhed i linsen og kan ende i blindhed. Mange i Gannan er således invaliderede er deres manglende syn, hvilket har store konsekvenser for både
dem og deres familier.

Med øjenoperationen kan de opererede patienter pludselig igen se deres familiemedlemmers klare ansigtstræk. De kan færdes trygt, fordi omgivelsernes mange forhindringer står skarpt. Og de har genvundet muligheden for at arbejde og kan dermed forsørge dem selv og deres familier.

De bedste øjeblikke

Vi har samlet nogle af de bedste øjeblikke fra ekspeditionen til Gannan i Kina her.

Tidligere ekspeditioner

Det er ikke første gang vi bidrager med at genvinde synet til verdens fattigste mennesker. Faktisk har vi bidraget i velgørende projekter som dette i 17 år. EuroEyes står bl.a. bag velgørenhedsorganisationen Red Synet, der har gennemført ekspeditioner til Myanmar, Nepal og Den Dominikanske Republik for her at give blinde og svagtseende mennesker synet tilbage. Du kan læse mere om Red Synet her.
           Læs mere Red Synet her

Udannelse af lokale læger

Ud over de talrige operationer har vi uddannet byens lokale læger som øjenkirurger. De lokale læger har medvirket i procedurerne og det medicinske arbejde under projektet. Ved at uddanne byens egne læger sikrer vi en god og tryg efterbehandling af de mange opererede patienter. Vi sikrer også, at lægerne i fremtiden selv kan udføre øjenoperationer, der giver endnu flere blinde og svagtseende mennesker synet tilbage.